aJOKORTTI nopeasti, helposti ja hyvällä hinta-laatusuhteella

Ajokorttiopetus ja palvelut

Autokoulun palvelua klikkaamalla pääset palvelun perustietoihin ja voit heti ilmoittautua kurssille tai siirtyä palvelun lisätiedot ja hinnat sivustolle.

01.

EAS-koulutus

Ensimmäisen ajokortin suorittajan koulutus (EAS)

EAS-koulutus sisältää 4 teoriatuntia, jotka voit suorittaa oletusarvoisesti verkkotunteina Webautossa tai pyytäessäsi vaihtoehtoisesti live-tunteina virtuaaliluokassa opettajan ja muiden oppilaiden kanssa.  Ilmoittautuessasi voit samalla tilata käyttöösi myös tarvittavan oppimateriaalit ja oppimisympäristöt. Ensimmäisen ajokortin suorittajan koulutus (EAS) tulee suorittaa opetusluvalla ennen ajotuntien aloittamista ja todistus mukana.

Opetusluvalla aina mukana ajotunneilla!

02.

RTK-koulutus (B)

Riskientunnistamiskoulutus (RTK) – Vain henkilöauton (B-luokka) ajokortin suorittajalle pakollinen

Opetus sisältää 4 teoriatuntia ja 4 ajotuntia tieliikenteen riskien tunnistamisesta ja hallinnasta. Ajo-opetus voidaan osin antaa ajosimulaattorilla.

RTK-koulutus tulee suorittaa autokurssilla (B) kokonaisuudessaan  ennen ajokoetta ja siihen osallistuttaessa mukana tulee olla RTK-todistus.

Mikäli haluat suorittaa vain RTK-koulutuksen osa-alueita, niin voit valita kurssipaketin 1-9. Mikäli haluat suorittaa tämän kokonaisuudessaan tulee valita jokin kurssipaketeista 10-13, jotka sisältävät kaiken (4+4), mutta eri määrän ajotunteja oikealla autolla ja loput ajosimulaattorilla.

Koulutuksella lisätään valmiuksia vaikeissa olosuhteissa ajamiseen ja tuetaan muutenkin sääntöjä noudattavan turvallisen ja vastuullisen ajotavan omaksumista. Koulutuksessa vahvistetaan erityisesti valmiuksia tunnistaa ja välttää liikenteen vaaratilanteita ja tekijöitä, jotka kuljettajan ajokykyä heikentämällä voivat lisätä onnettomuusriskiä.

Opetusta saa vain autokoulussa tai viranomaisen hyväksymältä kouluttajalta.

Aina mukana ajokokeessa!

03.

Autokurssit (B) 1/2

autopainotteisena

Hanki henkilöautokortti (B) suorittamalla valitsemasi autokurssipaketin (1-4) vaiheet (1-6) nopeasti, kätevästi ja hyvällä hinta-laatusuhteella. Suosittelemme valitsemaan autopainotteisen kurssipaketin. Autopainotteiset kurssipaketit sisältävät valintasi mukaan ainoastaan 1-3 ajotuntia ajosimulaattorilla. 

Lisäksi aina tulee valita vähintään paketti 3, mikäli sinulla ei ole mitään ajokorttia pohjalla. Netti-ilmoittautumisen yhteydessä heti valittavissa paketti, joka sisältää joko Netreeni teoriakoeharjoitteluohjelmiston tai laajan oppimisympäristön.

Ajotunnit alkavat aina pääsääntöisesti Etelä-Haagasta (Vihdintie 8) tai erikseen sovitusti aloituspisteistä ja pidetään ma-pe klo 8-18 välillä.

04.

Autokurssit (B) 2/2

ajosimulaattoripainotteisena

Hanki henkilöautokortti (B) suorittamalla valitsemasi autokurssipaketin (1-4) vaiheet (1-6) nopeasti, kätevästi ja hyvällä hinta-laatusuhteella. Suosittelemme harkitsemaan ajosimulaattoripainotteista kurssipaketia vain, mikäli sinulla on aikaisempaa kokemusta (mm. ulkomainen ajokortti) tai suoritat autokurssia pääsääntöisesti opetusluvalla. Ajosimulaattoripainotteiset kurssipaketit sisältävät valintasi mukaan jopa 6-8 ajotuntia ajosimulaattorilla. 

Lisäksi aina tulee valita vähintään paketti 3, mikäli sinulla ei ole mitään ajokorttia pohjalla. Netti-ilmoittautumisen yhteydessä heti valittavissa paketti, joka sisältää joko Netreeni teoriakoeharjoitteluohjelmiston tai laajan oppimisympäristön.

Ajotunnit alkavat aina pääsääntöisesti Etelä-Haagasta (Vihdintie 8) tai erikseen sovitusti aloituspisteistä ja pidetään ma-pe klo 8-18 välillä.

05.

Opetusluvalla (B) 1/2

autopainotteisena

Autopainotteiset B-opetuslupa kurssipaketit ovat yleisesti meidän suosittelemia, mutta riippuu siitä, että kuinka paljon olet ajatellut suorittaa autokurssista opetusluvalla. Ajotuntien yhteenlaskettu määrä tulee olla vähintään 10 perustuntia + 4 ajotunti (RTK).

Meiltä EAS- ja RTK-koulutukset, oppimateriaalit ja passikuvat, sekä tarpeen mukaan ajotunnit + auton käyttö ajokokeessa.

06.

Opetusluvalla (B) 2/2

ajosimulaattoripainotteisena

Ajosimulaattoripainotteiset B-kurssipaketit. Suosittelemme harkitsemaan ajosimulaattoripainotteista kurssipaketia vain, mikäli sinulla on aikaisempaa kokemusta (mm. ulkomainen ajokortti) tai suoritat autokurssia pääsääntöisesti opetusluvalla. Ajotuntien yhteenlaskettu määrä tulee olla vähintään 10 perustuntia + 4 ajotunti (RTK).

Meiltä EAS- ja RTK-koulutukset, oppimateriaalit ja passikuvat, sekä tarpeen mukaan ajotunnit + auton käyttö ajokokeessa.

07.

Traktorikurssit (T)

Traktorikurssi sisältää vain EAS-koulutuksen, mikäli ei ole mitään ajokorttia pohjalla ja tämän jälkeen T-teoriakokeen.

Tämä kurssi on helposti suoritettavissa myös mopokurssin yhteydessä.

08.

Mopokurssit (AM120)

Mopokurssipaketi sisältävät aina myös EAS-tunnit ja 2-4 ajotuntia, sekä AM120-luoklan käsittelykokeen. Netti-ilmoittautumisen yhteydessä heti valittavissa kurssipaketti, joka sisältää joko Netreeni teoriakoeharjoitteluohjelmiston tai laajan oppimisympäristön.

Suosittelemme vähintään 3 ajotuntia, mikäli sinulla ei ole aikaisempaa kokemusta mopoista ja käsittelykoetehtävien suorittamisesta.

09.

Moottoripyöräkurssit (A1/A2/A)

Hanki moottoripyöräkortti (A1/A2/A) suorittamalla valitsemasi mp-kurssipaketin (1-4) vaiheet (1-6) nopeasti, kätevästi ja hyvällä hinta-laatusuhteella. 

Ajokortilliselle vähintään kurssipaketti 1 ja ajokortittomalle kurssipaketti 3 – Kaksipyöräisten ajotunnit alkavat aina Etelä-Haagasta (Vihdintie 8) ja pidetään ma-pe klo 8-19 välillä.

10.

A1-luokan korotus A2-luokkaan

Moottoripyöräluokan korottaminen A2-luokkaan

2 teoriatuntia + 5 ajotuntia, mikäli kurssi suoritetaan vain autokouluopetuksena ilman käsittely- ja ajokoetta. Vaatimuksena korotuskursseilla on vähintään 2-vuoden kokemus aikaisemmasta yhtä pienemmästä moottoripyöräluokasta.

11.

A1/A2-luokan korotus A-luokkaan

Moottoripyöräluokan korottaminen A-luokkaan

2 teoriatuntia + 5 ajotuntia, mikäli kurssi suoritetaan vain autokouluopetuksena ilman käsittely- ja ajokoetta. Vaatimuksena korotuskursseilla on vähintään 2-vuoden kokemus aikaisemmasta yhtä pienemmästä moottoripyöräluokasta.

12.

Paketoi oma kurssipakettisi

Tarkista, mitä kurssipaketin osuuksia tulee suorittaa ennen teoria-, käsittely- ja ajokoetta ja suorita omaan tahtiin ilmoittautumalla kuhunkin eri osa-alueeseen erikseen netissä. Tämä kurssipaketti ei sisällä ajokorttilupa- ja passikuvapalveluita ilman erillista autokoulumaksua, kuten normaalisti ajokorttiin tähtäävien kurssipakettien osalla sisältyvät. Tällä tavalla itse netissä paketoimalla myöskään palvelumaksuja ei tarvitse maksaa ja kurssin suorittaminen on itsenäisempää. Voit hyödyntää esimerkiksi EAS-koulutukseen ilmoittautumisen jälkeen myös Webauton verkkokauppaa ja tilata täältä tarvittavat autokoulupalvelut, jonka jälkeen myös tilattujen ajotuntien varaaminen onnistuu Webuton kautta.

Meiltä EAS- ja RTK-koulutukset, oppimateriaalit ja passikuvat, sekä tarpeen mukaan ajotunnit + auton käyttö ajokokeessa.

13.

Oppimateriaalit

Oppimisympäristö sisältää

 1. Sähköinen oppikirja 20€
 2. Netreeni teoriakoeharjoittelu 15€
 3. Tasotehtävät ja kokeet 30€
 4. Itsearviointitehtävät ja oppimispäiväkirja
 5. Opetusvideoita ja -linkkejä

Hinta kurssipaketin yhteydessä 50€ (norm. 65€) valitsemalla ilmoittautumisen yhteydessä ”Kurssipaketti (Oppimisympäristö)”. Vaihtoehtoisesti voi valita myös ”Kurssipaketti (Netreeni)”,  joka sisältää vain Netreeni teoriakoeharjoitteluohjelmiston.  Oppimateriaalit tilattavissa myös erikseen verkkokaupasta.

Painetut oppikirjat

 1. Painettu oppikirja (B) 35€
 2. Painettu oppikirja (AM120) 35€
 3. Painettu oppikirja (A1/A2/A) 35€
 4. Painettu oppikirja (perävaunukirja) 35€
 5. Painettu oppikirja (CIE) 35€
 6. Printed course book in English 40€

Kaikki oppimateriaalit heti netistä tai toimistolta. Painettujen tuotteiden toimitustapana on toistaiseksi ainoastaan nouto.

14.

Teoriatunnit

Teoriatunnit voi suorittaa:

EAS-tunnit suoritettava ennen teoriakoetta. RTK-tunnit suoritettava ennen ajokoetta. Todistus tulee esittää näissä molemmissa tapauksissa, mikäli autokoululla ei ole näiden tietojen jakaminen sähköisesti suoraan Ajovarmalle aktivoituneena päälle.

Myös moottoripyöräkortin korotus verkkotunteja sekä ajokieltokoulutuksen virtuaalitunteja voi suorittaa netissä.

15.

Ajotunnit

ajokortittomalle / ajokortilliselle

Ajotunnit kaikkeen yksilölliseen tarpeeseen nopeasti, joustavasti ja hyvällä hinta-laatusuhteella. Tarjoamme perus ajoharjoittelua, kertausta tai jatkokoulutusta sekä ajokortillisille että ajokortittomille. Ajotunteja on hyvin saatavilla kurssipaketin yhteydessä tai erikseen myös opetusluvalla tai eri autokoulussa opiskeleville asiakkaille – ja jopa samalle viikolle.

Kurssilaisena tai ajotuntipakettiin ensin ilmoittautumalla voit varata ajotunteja Webauto oppilashallintajärjestelmän kautta vähintään 36h etukäteen. Yhdessä suunnittelemalla voit saada ajotunteja myös klo 7-9 ja klo 17-18 välille ja jopa samalle päivälle. Ajotunnit ajetaan yleensä ma-pe klo 8-18 välillä. Ajotunnit on mahdollista perua edellisenä työpäivänä klo 12.00 mennessä soittamalla / Whatsapp-viestillä tai Webauton kautta 30h etukäteen. Viimeinen ajotunti (50min) ajetaan aina juuri samana päivänä ennen ajokoetta. Tarvittaessa meidän kautta saa ajoneuvon käyttöön Ajovarman käsittely- tai ajokokeeseen myös hieman pidemmälle, kuten Hyvinkäälle, Karkkilaan tai Lohjalle, vaikka ensimmäkseen toimimme pääkaupunkiseudulla (Etelä-Haaga, Vantaa-kaivoksela, Malmi, Herttoniemi ja Espoo). Kysythän lisää!

16.

Ajotunnit

+ auton käyttö ajokokeessa

1. Uusinta ajokoe viranomaisen määräyksestä,
2. Ensimmäinen ajokoe esimerkiksi itse paketoidulla kurssipaketilla / opetusluvalla tai
3. ulkomaisen ajokortin vaihtaminen suomalaiseen ajokorttiin. Emme siis vuokraa pelkästään autoa ilman opettajaa, mutta opettajan kanssakin hinta alkaen vain 170€, mikäli ajokoe ajetaan Vantaa-Kaivokselan toimipisteessä. Lähtö oletuksena aina Etelä-Haagasta, Vihdintie 8 ja ajamme sopimaamme ajovarman toimipisteeseen, josta mm. ajokoe alkaa ja tämän jälkeen palaamme autokoulun toimipisteeseen.

Tarvittaessa meidän kautta saa ajoneuvon käyttöön Ajovarman käsittely- tai ajokokeeseen myös hieman pidemmälle, kuten Hyvinkäälle, Karkkilaan tai Lohjalle, vaikka ensimmäkseen toimimme pääkaupunkiseudulla (Etelä-Haaga, Vantaa-kaivoksela, Malmi, Herttoniemi ja Espoo). Kysythän lisää!

17.

Ajokieltokoulutus

Ajokieltokoulutus ja rikkomusseuranta (4h)

Poliisi palauttaa ajo-oikeuden, kun ajokieltokoulutus (4h) on suoritettu verkkotunteina, todistus siitä on toimitettu poliisille ja ajokielto on päättynyt.

Mikäli kuljettaja määrätään auton ensimmäisen ajo-oikeuden saamista seuraavan kahden vuoden aikana tehdyistä liikennerikoksista tai toistuvista liikennerikkomuksista ajokieltoon, ajokortin palauttamisen edellytyksenä ajokiellon päättymisen jälkeen on, että hän on saanut riskikäyttäytymistä ja sen vaikutuksia liikenneturvallisuuteen käsittelevän lisäkoulutuksen. Säännös koskee myös moottoripyörän ajo-oikeuden haltijaa, jolla ei ole auton ajo-oikeutta, kahden vuoden ajan moottoripyörän ensimmäisen ajo-oikeuden saamisesta. Koulutuksesta on esitettävä todistus.

18.

Ulkomaisen ajokortin vaihtaminen Suomalaiseen ajokorttiin

Ulkomaisen ajokortin vaihtaminen suomalaiseen ajokorttiin

Usein Ajovarman määrittelemä suorituskäytäntö on seuraava:

 • Hae Ajovarmalta ajokorttilupa ja kysy henkilökohtaiset ohjeet 
 • Suorita hyväksytysti teoriakoe
 • Suorita hyväksytysti ajokoe

Mikäli jatkossa halutaan ajo-oikeus myös manuaalivaihteiselle autolle, niin myös ajokoe tulee suorittaa manuaalivaihteisella autolla. Mikäli taas riittää, että ajo-oikeus on vain automaattivaihteiseen autoon, niin ajokokeen voi suorittaa myös automaattivaihteisella autolla.

19.

Ajokyvyn arviointi

Mikä on ajokyvyn arviointi?

Tämä on Lääkärin määräämä ajokyvyn arviointi. Meiltä saat ajokyvyn arvioinnit kymmenien vuosien kokemuksella. 

Ajokyvyn arvioinnit ajetaan autokoulun autolla ja asiakas saa itse valita manuaali- ja automaattivaihteisen auton väliltä. Ajo palautteineen kestää noin 50 minuuttia ja ajo ajetaan helpohkossa, mutta monipuolisessa taajama- ja maantieliikenteessä. Ajossa kiinnitetään huomiota ajokykyyn ja normaaliin liikenteessä selviytymiseen. Lopuksi annetaan kattava palaute ajosta. Ajotunnin (ei ajokoe) perusteella liikenneopettaja tekee lausunnon ajokyvystä. Lausunto toimitetaan suoraan ajokyvyn arviointia pyytäneelle lääkärille, sekä asiakkaalle itselleen. Varaa oma aikasi suoraan autokoululta soittamalla palvelunumeroon: 040 576 2015. Arviointiin tullessa tarvitset mukaan ajokortin sekä lääkärin lähetteen. 

Lisätietoja voi kysyä ja ajokyvyn arviointiin liittyvän lähetteen voi myös lähettää etukäteen sähköpostitse info@helsinginliikennekoulu.fi. 

Hinta 140 € (sisältää ajotunnin 50min, palautteen ja lausunnon, sekä kirjaamis- ja lähetyskulut) Lisäksi sopimuksen mukaan ajotunnin aloitus ja lopetus aloitus- ja jokerialoituspisteistämme tai niiden läheisyydestä +15€.

20.

Lahjakorttipalvelut

Lahjakortin voi tilata seuraavalla painikkeella ja toimitamme sinulle lahjakortin haluamallasi tavalla tai voit noutaa sen toimipisteestämme heti lahjakortin arvoa vastaavan summan suoritettuasi joko suoraan verkkomaksulla tilausvaiheessa (MAKSUTAPA 1) tai sähköisellä laskulla (MAKSUTAPA 2).

Voit valita lahjakortin arvoksi 20€ – 2500€ tai mahdollista on myös valita tilausvaiheessa viimeinen lahjakorttipaketti 10, jonka tilausvaiheessa voit täydentää lisätietokentään tämän lahjakortin arvon omavalintaisena. Mikäli valitset itse tämän lahjakortin arvon, niin valitse (MAKSUTAPA 2) ja saat laskun sähköpostitse mahdollisimman pian.

21.

Passikuvat

Miten saan hankittua passikuvat?
Heti odottaessa meidän toimipisteessä osoitteessa Vihdintie 8 päivittäin vaihtuvina aukioloaikoina, hinta alkaen 15€. Ajokorttiin tähtäävän kurssipaketin yhteydessä ilmainen.

 Suosittelemme toki tekemään ajanvarauksen etukäteen ja tarkastamaan päivittäin vaihtuvat aukioloajat joko samana tai edellisenä päivänä sekä ajanvarausta tehdessäsi.

Ajokorttilupa-asioita varten passikuva tulee aina toimittaa ajovarmaan tulostettuna, eli Ajovarma ei hyväksy kuvatunnusta. Voit kuitenkin hyödyntää ajokortti- tai passikuvarekisterissä olevaa passikuvaa ja nimikirjoitusnäytettä, mikäli sinulla on jokin voimassa oleva kyseistä rekisteriä hyödyntävä kortti, kuten Passi tai henkilökortti.

22.

Ajokorttilupa

Miten ajokorttilupaa haetaan?

Voit hakea tietyin edellytyksin ajokorttilupaa sähköisesti Traficomin oma-asiointipalveluissa. Valitse ensin joko Ensimmäinen ajokortti tai Korota ajokortti

Ajokorttilupamaksu 24€ (mikäli lupa haetaan Traficomin asiointipalveluiden kautta) Ensimmäistä ajokorttia hakevan vakuutus ajoterveysvaatimusten täyttymisestä.

Ensisijaisesti siis suosittelemmekin tekemään ajokorttilupahakemuksen näin sähköisesti Traficom oma-asiointi palvelussa ja tämä lupa saadaan heti voimaan kustannustehokkaasti.

Ajokorttiin tähtäävän kurssipaketin yhteydessä autokoulu voi toki tulostaa perinteisen ajokorttilupahakemuksen ja toimittaa tämän Ajovarman toimipisteeseen ilman lisäkuluja ja kaikille muillekin tämän autokoulupalvelun hinta vain 30€. Lisäksi näin ollen tulee maksaa Ajokorttilupamaksu 39€, vaikka varaisi sähköisesti ajan Ajovarman toimipisteeseen. Näin toimien on kuitenkin mahdollista hoitaa sekä passikuvaus että ajokorttilupa yhdessä paikassa autokoulun toimipisteessä.

Scroll to Top