NÄIN SUORITAT MOPOKURSSIN

Mopokurssin suorittaminen sujuu mainiosti, kun noudatat näitä ohjeita:

  1. Ilmoittaudu kurssille. Voit aloittaa mopokurssin aikaisintaan 6 kuukautta ennen kuin täytät 15-vuotta. Mikäli mopokortti on ensimmäinen ajokorttisi, suoritat aluksi 4 teoriatunnin laajuisen turvallisuuskoulutuksen TK1-4 (EAS). Valitse kuudesta mopokurssivaihtoehdosta sinulle mieluisin ja tarpeitasi vastaava kurssi, joka vaikuttaa kurssinimen mukaisesti AM120(teoriatuntien+ajotuntien) määrään. Kurssin valintaoppaan löydät alkaalta. Kaikki kurssimme sisältävät laajan oppimisympäristön, Netreeni teoriakoeharjoittelun, sähköisen oppikirjan ja paljon muuta. Tervetuloa mopokurssille!

  2. Hae ajokokorttilupaa. Voit hakea ajokorttiluvan sähköisesti Trafin sivuilla, tai voit hoitaa sen toimistossamme. Ajokorttilupa kannattaa hoitaa kuntoon heti kurssin alussa.

  3. Opiskele huolella. Mopokurssin teoriaopiskelu on oppilaan oman aktiivisuuden varassa. Mopokurssiemme hintaan sisältyy laaja itseopiskelumateriaali, jonka avulla opiskelet kaiken tarvittavan verkkopalvelun kautta.

  4. Suorita teoriakoe. Kun olet opiskellut riittävästi ja olet hakenut ajokorttilupaa, voit suorittaa teoriakokeen. Ota kokeeseen mukaan henkilöllisyystodistus, opetus- ja tutkintotodistus E100, EAS-koulutuksen todistus, jos mopokortti on ensimmäinen ajokorttisi, ja huoltajan suostumus ajokortin suorittamista varten. Saat nämä kaikki paperit autokoululta. Voit suorittaa teoriakokeen aikaisintaan kuukautta ennen kuin täytät 15-vuotta.

  5. Varaa ajotunnit ja harjoittele riittävästi ajamista. Ajotunnit voit varata toimistostamme, kun teoriakoe on läpäisty. Ajotunteja voi ajaa, kun oppilas on täyttänyt 15 vuotta.

  6. Suorita käsittelykoe hyväksytysti. Käsittelykokeen suoritettuasi saat AM120-luokan ajokortin, jolla voit kuljettaa kaksi- ja kolmepyöräisiä mopoja.

AJOHARJOITTELU

Mopokortin ajoharjoittelun määrää ei ole lakisääteisesti määritetty. Ohjatusta ajoharjoittelusta on kuitenkin paljon erilaista hyötyä. Kuljettajan osaaminen kasvaa merkittävästi ohjatun ajoharjoittelun myötä. Tämä ilmenee esimerkiksi HUS:n tutkimuksesta. Autokoululiiton 10+10 mallin opetusmääräkokeilussa havaitsimme, että autokoulussa mopokortin suorittaneet henkilöauto-oppilaat läpäisivät auton ajokokeen huomattavasti suuremmalla keskiarvolla. Näiden oppimistulosten perusteella voidaan sanoa, että mopokurssi kokoaan suuremmat eväät liikenteeseen.

Mopokurssin valinta sujuu mainiosti, kun noudatat näitä ohjeita:

Ajokortilliselle kurssivaihtoehtoja ovat 1, 2, 3 ja 4
(on ennestään T, AM120, AM121 tai A1, A2 tai A-luokan  ajokortti)
– mikäli et halua ajotunteja, niin vaihtoehtojasi ovat 1 tai 3
– mikäli haluat 2 ajotuntia, niin vaihtoehtojasi ovat 2 ja 4
– mikäli et halua teoriatunteja (ei pakollisia), niin vaihtoehtojasi ovat 1 ja 2

Ajokortittomalle kurssivaihtoehtoja ovat 3, 4, 5 ja 6
(ei aikaisempaa minkään luokan ajokorttia)
– mikäli et halua ajotunteja, niin vaihtoehtojasi ovat 3 tai 5
– mikäli haluat 2 ajotuntia, niin vaihtoehtojasi ovat 4 ja 6
– mikäli haluat vain pakolliset EAS-teoriatunnit, niin vaihtoehtojasi ovat 3 ja 4

Kurssin valinta taulukko (vaihtoehdot 1-6)

VALINTA 0 ajotuntia 2 ajotuntia
0 teoriatuntia

1

2

4 teoriatuntia

3

4

8 teoriatuntia

5

6

VAIHTOEHTO 1

Turvallisuuskoulutukset TK1-4 (EAS) eivät ole pakollisia ajokortilliselle. Suoritan ajotunnit opetusluvalla itsenäisesti. Tarvitsen silti käyttööni laajan oppimisympäristön ja sähköisen oppikirjan, sekä autokoulun toimisto- ja tukipalvelut ajokortin suorittamiseen liittyen. AM120-ajokortti ei siis ole ensimmäinen ajokorttini tai olen jo suorittanut EAS-koulutuksen 4 teoriatunnin laajuisen turvallisuuskoulutuksen TK1-4 (EAS). Opiskelen oppimisympäristössä ja kurssi päättyy suoritettuani teoriakokeen hyväksytysti. Tämän jälkeen suoritan siis opetusluvalla ajotunnit ja käsittelykokeen hyväksytysti.
Valitsen  AM120(0+0)-kurssin  (Ajokortti tai EAS pohjalla).

VAIHTOEHTO 2

Turvallisuuskoulutukset TK1-4 (EAS) eivät ole pakollisia ajokortilliselle. Lisäksi suoritan vähintään 2 ajotuntia. Tarvitsen silti käyttööni laajan oppimisympäristön ja sähköisen oppikirjan, sekä autokoulun toimisto- ja tukipalvelut ajokortin suorittamiseen liittyen. AM120-ajokortti ei siis ole ensimmäinen ajokorttini tai olen jo suorittanut EAS-koulutuksen 4 teoriatunnin laajuisen turvallisuuskoulutuksen TK1-4 (EAS). Opiskelen oppimisympäristössä, sekä suoritan teoriakokeen hyväksytysti. Lisäksi suoritan siis 2 ajotuntia ja käsittelykokeen hyväksytysti liikenneopettajan ohjauksessa ja valmennuksessa.
Valitsen AM120(0+2)-kurssin  (Ajokortti tai EAS pohjalla).

VAIHTOEHTO 3

Haluan suorittaa autokoulussa pakolliset turvallisuuskoulutukset TK1-4 (EAS) tai vapaaehtoiset teoriat AM120(1-4). Suoritan ajotunnit opetusluvalla. Tarvitsen silti käyttööni laajan oppimisympäristön ja sähköisen oppikirjan, sekä autokoulun toimisto- ja tukipalvelut ajokortin suorittamiseen liittyen. AM120-ajokortti ei siis ole ensimmäinen ajokorttini tai olen jo suorittanut EAS-koulutuksen 4 teoriatunnin laajuisen turvallisuuskoulutuksen TK1-4 (EAS). Opiskelen oppimisympäristössä ja kurssi päättyy suoritettuani teoriakokeen hyväksytysti. Tämän jälkeen suoritan siis opetusluvalla ajotunnit ja käsittelykokeen hyväksytysti.
Valitsen AM120(4+0)-kurssin  (ei ole mitään korttia pohjalla) TK1-4 tai B1-4.

VAIHTOEHTO 4

Haluan suorittaa autokoulussa pakolliset turvallisuuskoulutukset TK1-4 (EAS) tai vapaaehtoiset teoriat AM120(1-4). Lisäksi suoritan vähintään 2 ajotuntia. Tarvitsen silti käyttööni laajan oppimisympäristön ja sähköisen oppikirjan, sekä autokoulun toimisto- ja tukipalvelut ajokortin suorittamiseen liittyen. AM120-ajokortti ei siis ole ensimmäinen ajokorttini tai olen jo suorittanut EAS-koulutuksen 4 teoriatunnin laajuisen turvallisuuskoulutuksen TK1-4 (EAS). Opiskelen oppimisympäristössä, sekä suoritan teoriakokeen hyväksytysti. Lisäksi suoritan siis 2 ajotuntia ja käsittelykokeen hyväksytysti liikenneopettajan ohjauksessa ja valmennuksessa.
Valitsen AM120(4+2)-kurssin  (Ajokortti tai EAS pohjalla).

VAIHTOEHTO 5

Turvallisuuskoulutukset TK1-4 (EAS) eivät ole pakollisia ajokortilliselle. Suoritan ajotunnit opetusluvalla. Tarvitsen silti käyttööni laajan oppimisympäristön ja sähköisen oppikirjan, sekä autokoulun toimisto- ja tukipalvelut ajokortin suorittamiseen liittyen. AM120-ajokortti ei siis ole ensimmäinen ajokorttini tai olen jo suorittanut EAS-koulutuksen 4 teoriatunnin laajuisen turvallisuuskoulutuksen TK1-4 (EAS). Opiskelen oppimisympäristössä, sekä suoritan teoriakokeen hyväksytysti. Opiskelen oppimisympäristössä ja kurssi päättyy suoritettuani teoriakokeen hyväksytysti. Tämän jälkeen suoritan siis opetusluvalla ajotunnit ja käsittelykokeen hyväksytysti.
Valitsen AM120(8+0)-kurssin  (Ajokortti tai EAS pohjalla).

VAIHTOEHTO 6

Haluan suorittaa autokoulussa pakolliset turvallisuuskoulutukset TK1-4 (EAS) ja vapaaehtoiset teoriat AM120(1-4). Lisäksi suoritan vähintään 2 ajotuntia. Tarvitsen silti käyttööni laajan oppimisympäristön ja sähköisen oppikirjan, sekä autokoulun toimisto- ja tukipalvelut ajokortin suorittamiseen liittyen. AM120-ajokortti on ensimmäinen ajokorttini, enkä ole suorittanut EAS-koulutuksen 4 teoriatunnin laajuista turvallisuuskoulutusta TK1-4 (EAS). Opiskelen oppimisympäristössä, sekä suoritan teoriakokeen hyväksytysti. Lisäksi suoritan siis 2 ajotuntia ja käsittelykokeen hyväksytysti liikenneopettajan ohjauksessa ja valmennuksessa.
Valitsen AM120(8+2)-kurssin  (Ajokortti tai EAS pohjalla).

Tervetuloa kurssille palvelevaan ja mukavaan autokouluun !

Ilmoittautuminen onnistuu paikanpäällä, soittamalla, sähköpostitse tai ilmoittaudu netissä.

Ilmoittaudu kurssille tästä !
Helsingin Liikennekoulu - Autokoulu Helsinki - Traktorikurssi