Aloitusinfo ja B-kurssiohjeet

Meiltä saat monipuoliset autokoulupalvelut nopeasti ja hyvällä hinta-laatusuhteella.

Lisätietoja saat meiltä ja ilmoittautuminen onnistuu usealla eri tavalla.

Kurssin esittely ja aloitusinfo sisältää:

 • kurssikohtaiset vaiheet 1-6 tiivistetysti, kattavammat kurssiohjeet sopimusehtoineen ja kurssipaketin valintaopas käydään läpi vaihe vaiheelta yhdessä ilmoittautumisen yhteydessä toimipisteessä, puhelimessa, verkkotapaamisessa tai nämä löytyvät myös kotisivuilta.
 • ilmoittautuminen ja opetussopimuksen läpikäynti ja allekirjoittaminen.
 • autokoulun yleiset käytännöt (ajotuntien ja tutkintojen varaaminen, suorittaminen ja peruutus, sekä yhteydenpito ja tiedottaminen)
 • ajokorttilupa (hakemus, maksu, passikuvat, lääkärintodistus ja huoltajan suostumus tarvittaessa) ja hakemuksen voi täydentää ja passikuvat teettää myös autokoulun Etelä-Haagan toimipisteessä.
 • keskustellaan ja sovitaan teoriatuntien suorittamistavasta (verkkotunteina oppimisympäristössä Ma-To 8-22, Pe-La 8-16 tai vaihtoehtoisesti virtuaalitunteina live-opettajan toimesta virtuaaliluokassa tiettyinä ajankohtina nettiopetus.fi).
 • henkilökohtaisen lukujärjestyksen suunnittelu ja laatiminen (katso myös lukujärjestys ja ota oma kalenteri mukaan)
 • laskutuksen suunnittelu ja laatiminen (yleensä sovitaan maksut yleensä 1-10 erään riippuen mm.  kurssin suoritusnopeudesta)
 • autokoulun kotisivuihin perehtyminen ja hyödyntäminen
 • Webauto oppilashallinta- ja oppimisympäristön käyttöönotto (käyttäjätunnukset ja salasanat annetaan), perehtyminen ja hyödyntäminen. Kurssipaketin sisältäessä oppimisympäristön (tai sen tiettyjä osa-alueta), nämä aktivoituvat käyttöön heti ilmoittautumisen jälkeen. Tämän itseopiskelun lisäksi myös verkkotuntien suorittaminen on mahdollista aloittaa välittömästi.
 • Muut kurssi- ja oppimateriaalit, kuten painetut oppikirjat ja työkirjat annetaan heti erillisen tilauksen yhteydessä.
 • Tallenna autokoulun yhteystiedot puhelimeesi ja lähetä WhatsApp – viesti +358 40 576 2015 ja/tai sähköposti osoitteeseen info@helsinginliikennekoulu.fi, jotta yhteydenpito ja kurssin suorittaminen alkaa hyvin heti kurssin alusta asti (käyntikortti annetaan).

   

 

NÄIN SUORITAT HENKILÖAUTOKURSSIN

Missä koulutuksen vaiheessa sinä olet menossa ja kuinka me voimme auttaa sinua?

Autokoulukurssien edistymisen vaiheen 1-6 on esitelty tässä alla ja lisätietoja vaiheista saat otsikkolinkeistä.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu Helsingin Liikennekoulun kurssille tai koulutukseen etusivun suorilla kurssikohtaisilla "ilmoittaudu tästä" painikkeilla. B-Kurssipaketin valintaopas tällä sivulla. Lue myös tarvittaessa ilmoittautumisohje klikkaamalla otsikkoa.

Ajokorttilupa

Hae Ajokorttilupaa heti kurssin alussa sähköisesti Traficom oma-asiointi palvelussa tai perinteisellä hakemuslomakkeella joko meidän tai Ajovarman toimipisteessä. Lue myös tarvittaessa ajokorttilupaohje klikkaamalla otsikkoa.

Teoriatunnit

Suorita vähintään kurssiin tai koulutukseen sisältyvät pakolliset verkkotunnit ja aloita itsenäinen teoriaopiskelu Webauto oppimisympäristön kirjautumistunnuksilla, jotka saat heti ilmoittautumisen yhteydessä. Lue myös tarvittaessa teoriatuntiohje klikkaamaalla otsikkoa.

Teoriakoe

Suorita teoriakoe mahdollisuuksien mukaan jo 1kk ennen ikävaatimuksen täyttymistä Ajovarman toimipisteessä ja harjoittele sitä ennen riittävästi myös itsenäisesti mahdollisimman monipuolisesti kurssimateriaaleja ja oppimisympäristöjä hyödyntäen. Lue myös tarvittaessa teoriakoeohje klikkaamaalla otsikkoa.

Ajotunnit

Ajotunnit on hyvä aloittaa vasta, kun riittävä teoriatieto on hankittu, jotta ajotunneilla voidaan oppia tehokkaammin ja mukavammin. Ajotunteja on hyvä suorittaa tiiviisti useita kertoja viikossa erityisesti juuri ennen käsittely- ja ajokoetta. Lue tarvittaessa myös ajotuntiohje klikkaamalla otsikkoa.

Ajokoe

Myös käsittely- ja ajokokeet järjestää Ajovarma ja ne voidaan varata ja suorittaa vasta, kun teoriakoe on suoritettu hyväksytysti. Ajo-oikeus on voimassa välittömästi, kun ajokoe on hyväksytty. Onneksi olkoo uudelle kuljettajalle! Lue tarvittaessa myös käsittely- ja ajokoeohje klikkaamalla otsikkoa.

NÄIN VALITSET HENKILÖAUTOKURSSIN

Henkilöautokurssin valinta sujuu mainiosti, kun noudatat näitä ohjeita:

Ajokortilliselle kurssipaketti vaihtoehtoja ovat 1 ja 2
(on ennestään T, AM120, AM121 tai A1, A2 tai A-luokan  ajokortti)
– mikäli haluat vain pakolliset 10 ajotuntia, niin vaihtoehtosi on 1
– mikäli haluat 15 ajotuntia, niin vaihtoehtosi on 2

Ajokortittomalle kurssipaketti vaihtoehtoja ovat 3 ja 4
(ei aikaisempaa minkään luokan ajokorttia)
– mikäli haluat vain pakolliset 10 ajotuntia, niin vaihtoehtosi on 3
– mikäli haluat 15 ajotuntia, niin vaihtoehtosi on 4

Kurssipaketti 3 on yleisin ja helppo valintavaikka toki hyvin useinkin tarvitaan muutamia lisäajotunteja tämän 10 ajotunnin lisäksi, jotta saadaan suoritettua ajokoe hyväksytystiSuosittelemme myös oppimisympäristöä 60€ (norm. 65€) ja/tai painettua oppikirjaa 35€ erityisesti ajokortittomalle.

KAIKKIA KURSSIPAKETTEJA ON SAATAVILLA SEKÄ AUTOPAINOTTEISENA ETTÄ AJOSIMULAATTORIPAINOTTEISENA JA NÄIHIN MOLEMPIIN ON OMAT ILMOITTAUTUMISLINKIT.

Kurssin valinta taulukko (kurssipaketti vaihtoehdot 1-4)

VALINTA10 ajotuntia15 ajotuntia
0 teoriatuntia

1

2

4 teoriatuntia

3

4

KURSSIPAKETTI VAIHTOEHTO 1
Turvallisuuskoulutukset TK1-4 (EAS) eivät ole pakollisia ajokortilliselle. Lisäksi suoritan pakolliset 10 ajotuntia. Tarvitsen silti käyttööni laajan oppimisympäristön ja sähköisen oppikirjan, sekä autokoulun toimisto- ja tukipalvelut ajokortin suorittamiseen liittyen. B-ajokortti ei siis ole ensimmäinen ajokorttini tai olen jo suorittanut EAS-koulutuksen 4 teoriatunnin laajuisen turvallisuuskoulutuksen TK1-4 (EAS). Opiskelen oppimisympäristössä, sekä suoritan teoriakokeen hyväksytysti. Suoritan siis myös 10 ajotuntia ja riskientunnistamiskoulutuksen B(4+4) liikenneopettajan ohjauksessa ja valmennuksessa ja kurssi päättyy suoritettuani ajokokeen hyväksytysti. Valitsen  B(0+10)-kurssipaketin 1  (Ajokortti tai EAS pohjalla).
KURSSIPAKETTI VAIHTOEHTO 2

Turvallisuuskoulutukset TK1-4 (EAS) eivät ole pakollisia ajokortilliselle. Lisäksi suoritan 15 ajotuntia. Tarvitsen silti käyttööni laajan oppimisympäristön ja sähköisen oppikirjan, sekä autokoulun toimisto- ja tukipalvelut ajokortin suorittamiseen liittyen. B-ajokortti ei siis ole ensimmäinen ajokorttini tai olen jo suorittanut EAS-koulutuksen 4 teoriatunnin laajuisen turvallisuuskoulutuksen TK1-4 (EAS). Opiskelen oppimisympäristössä, sekä suoritan teoriakokeen hyväksytysti. Suoritan siis myös 15 ajotuntia ja riskientunnistamiskoulutuksen B(4+4) liikenneopettajan ohjauksessa ja valmennuksessa ja kurssi päättyy suoritettuani ajokokeen hyväksytysti.  Valitsen B(0+15)-kurssipaketin 2  (Ajokortti tai EAS pohjalla).

KURSSIPAKETTI VAIHTOEHTO 3

Haluan suorittaa autokoulussa pakolliset turvallisuuskoulutukset TK1-4 (EAS) tai vapaaehtoiset teoriat B1-4. Lisäksi suoritan pakolliset 10 ajotuntia. Tarvitsen silti käyttööni laajan oppimisympäristön ja sähköisen oppikirjan, sekä autokoulun toimisto- ja tukipalvelut ajokortin suorittamiseen liittyen.Mikäli B-ajokortti on ensimmäinen ajokorttini, suoritan aluksi 4 teoriatunnin laajuisen turvallisuuskoulutuksen TK1-4 (EAS). Opiskelen oppimisympäristössä, sekä suoritan teoriakokeen hyväksytysti. Suoritan siis myös 10 ajotuntia ja riskientunnistamiskoulutuksen B(4+4) liikenneopettajan ohjauksessa ja valmennuksessa ja kurssi päättyy suoritettuani ajokokeen hyväksytysti.  Valitsen B(4+10)-kurssipaketin 3  (ei ole mitään korttia pohjalla) TK1-4 tai B1-4.

KURSSIPAKETTI VAIHTOEHTO 4

Haluan suorittaa autokoulussa pakolliset turvallisuuskoulutukset TK1-4 (EAS) tai vapaaehtoiset teoriat B1-4. Lisäksi suoritan 15 ajotuntia. Tarvitsen silti käyttööni laajan oppimisympäristön ja sähköisen oppikirjan, sekä autokoulun toimisto- ja tukipalvelut ajokortin suorittamiseen liittyen. Mikäli B-ajokortti on ensimmäinen ajokorttini, suoritan aluksi 4 teoriatunnin laajuisen turvallisuuskoulutuksen TK1-4 (EAS). Opiskelen oppimisympäristössä, sekä suoritan teoriakokeen hyväksytysti. Suoritan siis myös 15 ajotuntia ja riskientunnistamiskoulutuksen B(4+4) liikenneopettajan ohjauksessa ja valmennuksessa ja kurssi päättyy suoritettuani ajokokeen hyväksytysti.  Valitsen B(4+15)-kurssipaketin 4  (ei ole mitään korttia pohjalla) TK1-4 tai B1-4

EAS-turvallisuuskoulutus (Liikenteen perusteet 4h) on pakollinen kaikille, jotka hakevat ajokorttia ensimmäistä kertaa. 

Järjestämme pakollista EAS (ensimmäisen ajokortin suorittajan koulutusta (4h), RTK (riskientunnistamiskoulutusta (4h) ja vapaaehtoista ajokorttiluokkien erityispiirteisiin liittyviä koulutuspaketteja (4h) myös opetuslupalaisille. Suositeltavaa on, että myös oppilas seuraa teoria- ja ajotuntien ajanvarauksia ja suorituksia Webauto oppilashallintajärjestelmän avulla. Kirjaudu ja perehdy siis Webautoon heti kurssin alussa ja aloita myös verkkotuntien suorittaminen heti oman aikataulusi mukaisesti. Ajotunteja voidaan varata heti, kun olet itseopiskellut riittävästi ja mielellään teoriakokeen suosittaminenkin olisi jo pian ajankohtainen. Näin ollen pystymme suorittamaan noin 2-3 ajotuntia viikossa ja oppimista tapahtuu paremmin, kun ajotuntien välissä ei ole liiaksi aikaa unohtaa asioita.

Meillä voit maksaa kaikilla seuraavilla maksutavoilla.

Laskut voidaan siis lähettää sähköpostitse ilmoittautumisen yhteydessä sovituissa erissä tai tehdä yhdessä Resurs Bank rahoitushakemus.

Toimipisteessä on myös mahdollista maksaa käteisellä, pankkikortilla ja MobilePayllä (myös QR-koodit käytössä), sekä kaikilla muillakin MAKSUTAVAN 1 mukaisilla maksutavoilla verkkopalveluita hyödyntämällä.

Ilmoittauduttuasi voit vielä vaihtaa kurssipakettia tai aloitusajankohtaa ilman kuluja ilmoittamalla meille ennen ensimmäisen maksuerän eräpäivää. Kurssipakettia voidaan toki aina täydentää myös myöhemmin mm. lisäajotunneilla. Peruuttaessasi osallistumisesi ilmoittautumisen jälkeen perimme vähintään palvelumaksun 39€.  Kurssin aloittaminen onnistuu heti suorittamalla pakolliset verkkoteoriatunnit sähköpostivahvistuksessa olevilla Webauto oppimisympäristön kirjautumistunnuksilla. Lue lisää myös autokoulurahoituksesta tästä! 

NÄIN SUORITAT MOPOKURSSIN

Missä koulutuksen vaiheessa sinä olet menossa ja kuinka me voimme auttaa sinua?

Autokoulukurssien edistymisen vaiheen 1-6 on esitelty tässä alla ja lisätietoja vaiheista saat otsikkolinkeistä.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu Helsingin Liikennekoulun kurssille tai koulutukseen etusivun suorilla kurssikohtaisilla "ilmoittaudu tästä" painikkeilla alapuolelta. Lue myös tarvittaessa ilmoittautumisohje klikkaamalla otsikkoa.

Ajokorttilupa

Hae Ajokorttilupaa heti kurssin alussa sähköisesti Traficom oma-asiointi palvelussa tai perinteisellä hakemuslomakkeella joko meidän tai Ajovarman toimipisteessä. Lue myös tarvittaessa ajokorttilupaohje klikkaamalla otsikkoa.

Teoriatunnit

Suorita vähintään kurssiin tai koulutukseen sisältyvät pakolliset verkkotunnit ja aloita itsenäinen teoriaopiskelu Webauto oppimisympäristön kirjautumistunnuksilla, jotka saat heti ilmoittautumisen yhteydessä. Lue myös tarvittaessa teoriatuntiohje klikkaamaalla otsikkoa.

Teoriakoe

Suorita teoriakoe mahdollisuuksien mukaan jo 1kk ennen ikävaatimuksen täyttymistä Ajovarman toimipisteessä ja harjoittele sitä ennen riittävästi myös itsenäisesti mahdollisimman monipuolisesti kurssimateriaaleja ja oppimisympäristöjä hyödyntäen. Lue myös tarvittaessa teoriakoeohje klikkaamaalla otsikkoa.

Ajotunnit

Ajotunnit on hyvä aloittaa vasta, kun riittävä teoriatieto on hankittu, jotta ajotunneilla voidaan oppia tehokkaammin ja mukavammin. Ajotunteja on hyvä suorittaa tiiviisti useita kertoja viikossa erityisesti juuri ennen käsittely- ja ajokoetta. Lue tarvittaessa myös ajotuntiohje klikkaamalla otsikkoa.

Käsittelykoe

Myös käsittely- ja ajokokeet järjestää Ajovarma ja ne voidaan varata ja suorittaa vasta, kun teoriakoe on suoritettu hyväksytysti. Ajo-oikeus on voimassa välittömästi, kun ajokoe on hyväksytty. Onneksi olkoo uudelle kuljettajalle! Lue tarvittaessa myös käsittely- ja ajokoeohje klikkaamalla otsikkoa.

NÄIN VALITSET MOPOKURSSIN

Mopokurssin valinta sujuu mainiosti, kun noudatat näitä ohjeita:

Ajokortittomalle kurssivaihtoehtoja ovat 1, 2 ja 3
– mikäli haluat 2 ajotuntia, niin vaihtoehtosi on 1
– mikäli haluat 3 ajotuntia, niin vaihtoehtosi on 2
– mikäli haluat 4 ajotuntia, niin vaihtoehtosi on 3

Suosittelemme valitsemaan kurssipaketin, joka sisältää vähintään 3 ajotuntia ja oppimisympäristön 60€ (norm. 65€) ja/tai painetun oppikirjan 35€ erityisesti ajokortittomalle.

Kurssin valinta taulukko (kurssipaketti vaihtoehdot 1-3)

VALINTA 2 ajotunti 3 ajotuntia 4 ajotuntia
4 teoriatuntia

1

2

3
KURSSIPAKETTI VAIHTOEHTO 1

Haluan suorittaa autokoulussa pakolliset turvallisuuskoulutukset TK1-4 (EAS) tai vapaaehtoiset teoriat AM120(1-4). Lisäksi suoritan vähintään 2 ajotunnin. Tarvitsen käyttööni laajan oppimisympäristön ja sähköisen oppikirjan, sekä autokoulun toimisto- ja tukipalvelut ajokortin suorittamiseen liittyen. Opiskelen laajassa oppimisympäristössä, sekä suoritan teoriakokeen hyväksytysti. Lisäksi suoritan siis vähintään 2 ajotunnin ja käsittelykokeen hyväksytysti liikenneopettajan ohjauksessa ja valmennuksessa.  Valitsen AM120(4+2)-kurssipaketin 1  (suosittelemme vain kokemusta omaaville!)

KURSSIPAKETTI VAIHTOEHTO 2

Haluan suorittaa autokoulussa pakolliset turvallisuuskoulutukset TK1-4 (EAS) tai vapaaehtoiset teoriat AM120(1-4). Lisäksi suoritan vähintään 3 ajotuntia. Tarvitsen käyttööni laajan oppimisympäristön ja sähköisen oppikirjan, sekä autokoulun toimisto- ja tukipalvelut ajokortin suorittamiseen liittyen. Opiskelen laajassa oppimisympäristössä, sekä suoritan teoriakokeen hyväksytysti. Lisäksi suoritan siis vähintään 3 ajotuntia ja käsittelykokeen hyväksytysti liikenneopettajan ohjauksessa ja valmennuksessa. Valitsen AM120(4+3)-kurssipaketin 2  (suosittelemme!)

KURSSIPAKETTI VAIHTOEHTO 3

Haluan suorittaa autokoulussa pakolliset turvallisuuskoulutukset TK1-4 (EAS) tai vapaaehtoiset teoriat AM120(1-4). Lisäksi suoritan vähintään 4 ajotuntia. Tarvitsen käyttööni laajan oppimisympäristön ja sähköisen oppikirjan, sekä autokoulun toimisto- ja tukipalvelut ajokortin suorittamiseen liittyen. Opiskelen laajassa oppimisympäristössä, sekä suoritan teoriakokeen hyväksytysti. Lisäksi suoritan siis vähintään 4 ajotuntia ja käsittelykokeen hyväksytysti liikenneopettajan ohjauksessa ja valmennuksessa. Valitsen AM120(4+4)-kurssipaketin 3  (suosittelemme!)

EAS-turvallisuuskoulutus (Liikenteen perusteet 4h) on pakollinen kaikille, jotka hakevat ajokorttia ensimmäistä kertaa. 

Järjestämme pakollista EAS (ensimmäisen ajokortin suorittajan koulutusta (4h), RTK (riskientunnistamiskoulutusta (4h) ja vapaaehtoista ajokorttiluokkien erityispiirteisiin liittyviä koulutuspaketteja (4h) myös opetuslupalaisille. Suositeltavaa on, että myös oppilas seuraa teoria- ja ajotuntien ajanvarauksia ja suorituksia Webauto oppilashallintajärjestelmän avulla. Kirjaudu ja perehdy siis Webautoon heti kurssin alussa ja aloita myös verkkotuntien suorittaminen heti oman aikataulusi mukaisesti. Ajotunteja voidaan varata heti, kun olet itseopiskellut riittävästi ja mielellään teoriakokeen suosittaminenkin olisi jo pian ajankohtainen. Näin ollen pystymme suorittamaan noin 2-3 ajotuntia viikossa ja oppimista tapahtuu paremmin, kun ajotuntien välissä ei ole liiaksi aikaa unohtaa asioita.

Meillä voit maksaa kaikilla seuraavilla maksutavoilla.

Laskut voidaan siis lähettää sähköpostitse ilmoittautumisen yhteydessä sovituissa erissä tai tehdä yhdessä Resurs Bank rahoitushakemus.

Toimipisteessä on myös mahdollista maksaa käteisellä, pankkikortilla ja MobilePayllä (myös QR-koodit käytössä), sekä kaikilla muillakin MAKSUTAVAN 1 mukaisilla maksutavoilla verkkopalveluita hyödyntämällä.

Ilmoittauduttuasi voit vielä vaihtaa kurssipakettia tai aloitusajankohtaa ilman kuluja ilmoittamalla meille ennen ensimmäisen maksuerän eräpäivää. Kurssipakettia voidaan toki aina täydentää myös myöhemmin mm. lisäajotunneilla. Peruuttaessasi osallistumisesi ilmoittautumisen jälkeen perimme vähintään palvelumaksun 39€.  Kurssin aloittaminen onnistuu heti suorittamalla pakolliset verkkoteoriatunnit sähköpostivahvistuksessa olevilla Webauto oppimisympäristön kirjautumistunnuksilla. Lue lisää myös autokoulurahoituksesta tästä! 

NÄIN SUORITAT MOOTTORIPYÖRÄKURSSIN

Missä koulutuksen vaiheessa sinä olet menossa ja kuinka me voimme auttaa sinua?

Autokoulukurssien edistymisen vaiheen 1-6 on esitelty tässä alla ja lisätietoja vaiheista saat otsikkolinkeistä.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu Helsingin Liikennekoulun kurssille tai koulutukseen etusivun suorilla kurssikohtaisilla "ilmoittaudu tästä" painikkeilla alapuolelta. Lue myös tarvittaessa ilmoittautumisohje klikkaamalla otsikkoa.

Ajokorttilupa

Hae Ajokorttilupaa heti kurssin alussa sähköisesti Traficom oma-asiointi palvelussa tai perinteisellä hakemuslomakkeella joko meidän tai Ajovarman toimipisteessä. Lue myös tarvittaessa ajokorttilupaohje klikkaamalla otsikkoa.

Teoriatunnit

Suorita vähintään kurssiin tai koulutukseen sisältyvät pakolliset verkkotunnit ja aloita itsenäinen teoriaopiskelu Webauto oppimisympäristön kirjautumistunnuksilla, jotka saat heti ilmoittautumisen yhteydessä. Lue myös tarvittaessa teoriatuntiohje klikkaamaalla otsikkoa.

Teoriakoe

Suorita teoriakoe mahdollisuuksien mukaan jo 1kk ennen ikävaatimuksen täyttymistä Ajovarman toimipisteessä ja harjoittele sitä ennen riittävästi myös itsenäisesti mahdollisimman monipuolisesti kurssimateriaaleja ja oppimisympäristöjä hyödyntäen. Lue myös tarvittaessa teoriakoeohje klikkaamaalla otsikkoa.

Ajotunnit

Ajotunnit on hyvä aloittaa vasta, kun riittävä teoriatieto on hankittu, jotta ajotunneilla voidaan oppia tehokkaammin ja mukavammin. Ajotunteja on hyvä suorittaa tiiviisti useita kertoja viikossa erityisesti juuri ennen käsittely- ja ajokoetta. Lue tarvittaessa myös ajotuntiohje klikkaamalla otsikkoa.

Käsittely- ja ajokoe

Myös käsittely- ja ajokokeet järjestää Ajovarma ja ne voidaan varata ja suorittaa vasta, kun teoriakoe on suoritettu hyväksytysti. Ajo-oikeus on voimassa välittömästi, kun ajokoe on hyväksytty. Onneksi olkoon uudelle kuljettajalle! Lue tarvittaessa myös käsittely- ja ajokoeohje klikkaamalla otsikkoa.

NÄIN VALITSET MOOTTORIPYÖRÄKURSSIN

Moottoripyöräkurssin valinta sujuu mainiosti, kun noudatat näitä ohjeita:

Ajokortilliselle kurssivaihtoehtoja ovat 1 ja 2
(on ennestään T, AM120, AM121 tai A1, A2 tai A-luokan  ajokortti)
– mikäli haluat vain pakolliset 5 ajotuntia, niin vaihtoehtojasi ovat 1 tai 3
– mikäli haluat 10 ajotuntia, niin vaihtoehtojasi ovat 2 ja 4

Ajokortittomalle kurssivaihtoehtoja ovat 3 ja 4
(ei aikaisempaa minkään luokan ajokorttia)
– mikäli haluat vain pakolliset 5 ajotuntia, niin vaihtoehtojasi ovat 3
– mikäli haluat 10 ajotuntia, niin vaihtoehtojasi ovat 4

Ajokortilliselle kurssipaketti 1 ja ajokortittomalle kurssipaketti 3 ovat yleisimmät ja helpot valinnat, vaikka toki hyvin useinkin tarvitaan muutamia lisäajotunteja tämän 5 ajotunnin lisäksi, jotta saadaan suoritettua käsittely- ja ajokoe hyväksytysti. Suosittelemme myös oppimisympäristöä 60€ (norm. 65€) ja/tai painettua oppikirjaa 35€ erityisesti ajokortittomalle.

Kurssin valinta taulukko (kurssipaketti vaihtoehdot 1-4)

VALINTA 5 ajotuntia 10 ajotuntia
0 teoriatuntia

1

2

4 teoriatuntia

3

4

KURSSIPAKETTI VAIHTOEHTO 1

Turvallisuuskoulutukset TK1-4 (EAS) eivät ole pakollisia ajokortilliselle. Lisäksi suoritan pakolliset 5 ajotuntia. Tarvitsen silti käyttööni laajan oppimisympäristön ja sähköisen oppikirjan, sekä autokoulun toimisto- ja tukipalvelut ajokortin suorittamiseen liittyen. A1-ajokortti ei siis ole ensimmäinen ajokorttini tai olen jo suorittanut EAS-koulutuksen 4 teoriatunnin laajuisen turvallisuuskoulutuksen TK1-4 (EAS). Opiskelen oppimisympäristössä, sekä suoritan teoriakokeen hyväksytysti. Suoritan siis myös 5 ajotuntia liikenneopettajan ohjauksessa ja valmennuksessa ja kurssi päättyy suoritettuani käsittely- ja ajokokeen hyväksytysti. Valitsen  A1/A2/A(0+5)-kurssipaketin 1 (Ajokortti tai EAS pohjalla).

KURSSIPAKETTI VAIHTOEHTO 2

Turvallisuuskoulutukset TK1-4 (EAS) eivät ole pakollisia ajokortilliselle. Lisäksi suoritan 10 ajotuntia. Tarvitsen silti käyttööni laajan oppimisympäristön ja sähköisen oppikirjan, sekä autokoulun toimisto- ja tukipalvelut ajokortin suorittamiseen liittyen. A1-ajokortti ei siis ole ensimmäinen ajokorttini tai olen jo suorittanut EAS-koulutuksen 4 teoriatunnin laajuisen turvallisuuskoulutuksen TK1-4 (EAS). Opiskelen oppimisympäristössä, sekä suoritan teoriakokeen hyväksytysti. Suoritan siis myös 10 ajotuntia liikenneopettajan ohjauksessa ja valmennuksessa ja kurssi päättyy suoritettuani käsittely- ja ajokokeen hyväksytysti. Valitsen  A1/A2/A(0+10)-kurssipaketin 2 (Ajokortti tai EAS pohjalla).

KURSSIPAKETTI VAIHTOEHTO 3

Haluan suorittaa autokoulussa pakolliset turvallisuuskoulutukset TK1-4 (EAS) tai vapaaehtoiset teoriat A1-4. Lisäksi suoritan pakolliset 5 ajotuntia. Tarvitsen silti käyttööni laajan oppimisympäristön ja sähköisen oppikirjan, sekä autokoulun toimisto- ja tukipalvelut ajokortin suorittamiseen liittyen. Mikäli A1-ajokortti on ensimmäinen ajokorttini, suoritan aluksi 4 teoriatunnin laajuisen turvallisuuskoulutuksen TK1-4 (EAS). Opiskelen oppimisympäristössä, sekä suoritan teoriakokeen hyväksytysti. Suoritan siis myös 5 ajotuntia liikenneopettajan ohjauksessa ja valmennuksessa ja kurssi päättyy suoritettuani käsittely- ja ajokokeen hyväksytysti. Valitsen  A1/A2/A(4+5)-kurssipaketin 3 (ei ole mitään korttia pohjalla) TK1-4 tai A1-4.

KURSSIPAKETTI VAIHTOEHTO 4

Haluan suorittaa autokoulussa pakolliset turvallisuuskoulutukset TK1-4 (EAS) tai vapaaehtoiset teoriat A1-4. Lisäksi suoritan 10 ajotuntia. Tarvitsen silti käyttööni laajan oppimisympäristön ja sähköisen oppikirjan, sekä autokoulun toimisto- ja tukipalvelut ajokortin suorittamiseen liittyen. Mikäli A1-ajokortti on ensimmäinen ajokorttini, suoritan aluksi 4 teoriatunnin laajuisen turvallisuuskoulutuksen TK1-4 (EAS). Opiskelen oppimisympäristössä, sekä suoritan teoriakokeen hyväksytysti. Suoritan siis myös 10 ajotuntia liikenneopettajan ohjauksessa ja valmennuksessa ja kurssi päättyy suoritettuani käsittely- ja ajokokeen hyväksytysti. Valitsen  A1/A2/A(4+10)-kurssipaketin 4 (ei ole mitään korttia pohjalla) TK1-4 tai A1-4

EAS-turvallisuuskoulutus (Liikenteen perusteet 4h) on pakollinen kaikille, jotka hakevat ajokorttia ensimmäistä kertaa. 

Järjestämme pakollista EAS (ensimmäisen ajokortin suorittajan koulutusta (4h), RTK (riskientunnistamiskoulutusta (4h) ja vapaaehtoista ajokorttiluokkien erityispiirteisiin liittyviä koulutuspaketteja (4h) myös opetuslupalaisille. Suositeltavaa on, että myös oppilas seuraa teoria- ja ajotuntien ajanvarauksia ja suorituksia Webauto oppilashallintajärjestelmän avulla. Kirjaudu ja perehdy siis Webautoon heti kurssin alussa ja aloita myös verkkotuntien suorittaminen heti oman aikataulusi mukaisesti. Ajotunteja voidaan varata heti, kun olet itseopiskellut riittävästi ja mielellään teoriakokeen suosittaminenkin olisi jo pian ajankohtainen. Näin ollen pystymme suorittamaan noin 2-3 ajotuntia viikossa ja oppimista tapahtuu paremmin, kun ajotuntien välissä ei ole liiaksi aikaa unohtaa asioita.

Meillä voit maksaa kaikilla seuraavilla maksutavoilla.

Laskut voidaan siis lähettää sähköpostitse ilmoittautumisen yhteydessä sovituissa erissä tai tehdä yhdessä Resurs Bank rahoitushakemus.

Toimipisteessä on myös mahdollista maksaa käteisellä, pankkikortilla ja MobilePayllä (myös QR-koodit käytössä), sekä kaikilla muillakin MAKSUTAVAN 1 mukaisilla maksutavoilla verkkopalveluita hyödyntämällä.

Ilmoittauduttuasi voit vielä vaihtaa kurssipakettia tai aloitusajankohtaa ilman kuluja ilmoittamalla meille ennen ensimmäisen maksuerän eräpäivää. Kurssipakettia voidaan toki aina täydentää myös myöhemmin mm. lisäajotunneilla. Peruuttaessasi osallistumisesi ilmoittautumisen jälkeen perimme vähintään palvelumaksun 39€.  Kurssin aloittaminen onnistuu heti suorittamalla pakolliset verkkoteoriatunnit sähköpostivahvistuksessa olevilla Webauto oppimisympäristön kirjautumistunnuksilla. Lue lisää myös autokoulurahoituksesta tästä! 

ILMOITTAUTUMINEN ON MAHDOLLISTA MYÖS SOITTAMALLA TAI KÄYMÄLLÄ TOIMIPISTEESSÄ!

EAS-koulutus

+ oppimateriaalit
alkaen 42
€   (82€)

TALVIALE ilmoittautumalla
vielä 31.1. klo 23.59 asti.
 • 4 Verkkotuntia (EAS)
 • Tilaa samalla myös oppimisympäristö, kurssikirjat, Netreeni, Ajokaista.com
 • EAS-todistus on pidettävä mukana ajotunneilla opetusluvalla!
Tilaa heti

RTK-koulutus (B)

Ajosimulaattori- tai autopainotteisena
alkaen 267
€   (287€)

TALVIALE ilmoittautumalla
vielä 31.1. klo 23.59 asti.
 • 4 Verkkotuntia (RTK)
 • 4 Ajotuntia

  (vähintään 0,5h autolla / 3,5h simulla)
 • RTK-todistus tulee olla mukana osallistuttaessa ajokokeeseen!
Tilaa heti

Henkilöauto (B)

Simupainotteiset B-kurssipaketit
alkaen 1008
€   (1028€)

TALVIALE ilmoittautumalla
vielä 31.1. klo 23.59 asti.
 • 4 Verkko- tai virtuaalituntia (RTK)
 • 14 Ajotuntia

  (vähintään 6h autolla / 8h simulla)
 • Valitse vähintään kurssipaketti 3, mikäli sinulla ei ole ajokorttia pohjalla.
Tilaa heti

Henkilöauto (B)

Autopainotteiset B-kurssipaketit
alkaen 1278
€   (1298€)

TALVIALE ilmoittautumalla
vielä 31.1. klo 23.59 asti.
 • 4 Verkko- tai virtuaalituntia (RTK)
 • 14 Ajotuntia

  (vähintään 13h autolla / 1 simulla)
 • Valitse vähintään kurssipaketti 3, mikäli sinulla ei ole ajokorttia pohjalla.
Tilaa heti

Mopo (AM120)

AM120-kurssipaketit
alkaen 265
€   (305€)

TALVIALE ilmoittautumalla
vielä 31.1. klo 23.59 asti.
 • 4 Verkko- tai virtuaalituntia (EAS)
 • 2 Ajotuntia

  (suosittelemme vähintään 3 ajotuntia)
 • Kurssipaketit sisältävät 2-4 ajotuntia, jotka alkavat aina toimipisteestämme.
Tilaa heti

Moottoripyörä (A1/A2/A)

A1/A2/A-kurssipaketit
alkaen 571
€   (611€)

TALVIALE ilmoittautumalla
vielä 31.1. klo 23.59 asti.
 • 0 teoriatuntia
 • 5 Ajotuntia + mp:n käyttö 1. tutkinnoissa
  (harjoitusluvalla 4 ajotuntia alk. 466€)
 • Suosittelemme kurssipaketttia 1, mikäli sinulla on jokin ajokortti pohjalla, kuten T-, AM120- tai B-kortti.
Tilaa heti

A2-korotus

A1 >> A2-luokkaan
alkaen 425
€  (465€)

TALVIALE ilmoittautumalla
vielä 31.1. klo 23.59 asti.
 • 0-2 Verkko- tai virtuaalituntia (A2-valmennus)
 • 2-5 Ajotuntia

  (vaihtoehtoiset suoritustavat 1-3)
 • A2-korotustodistus toimitetaan ajovarmaan viimeisellä ajotunnilla.
Tilaa heti

A-korotus

A1/A2 >> A-luokkaan
alkaen 425
€   (465€)

TALVIALE ilmoittautumalla
vielä 31.1. klo 23.59 asti.
 • 0-2 Verkko- tai virtuaalituntia (A-valmennus)
 • 2-5 Ajotuntia

  (vaihtoehtoiset suoritustavat 1-3)
 • A-korotustodistus toimitetaan ajovarmaan viimeisellä ajotunnilla.
Tilaa heti

Traktori

TL-kurssipaketit
alkaen 42
€   (82€)

TALVIALE ilmoittautumalla
vielä 31.1. klo 23.59 asti.
 • 4 Verkkotuntia (EAS)
 • Oppimateriaalit

  (oppimisympäristö kurssikirjoineen ei sisälly alkaen hintaan)
 • Traktorikurssilla vain EAS-koulutus ja teoriakoe on suoritettava!
Tilaa heti

Opetuslupa (B)

Simupainotteiset B-kurssipaketit
alkaen 282
€   (302€)

TALVIALE ilmoittautumalla
vielä 31.1. klo 23.59 asti.
 • 4 Verkkotuntia (RTK)
 • 4 Ajotuntia

  (vähintään 1h autolla / 3h simulla)
 • Sisältävät B-kurssin EAS- ja RTK-koulutukset yhdessä paketissa, mikäli valitset vähintään kurssipaketin 3.
Tilaa heti

Opetuslupa (B)

Autopainotteiset B-kurssipaketit
alkaen 422
€   (442€)

TALVIALE ilmoittautumalla
vielä 31.1. klo 23.59 asti.
 • 4 Verkkotuntia (RTK)
 • 4 Ajotuntia

  (vähintään 3h autolla / 1h simulla)
 • Sisältävät B-kurssin EAS- ja RTK-koulutukset yhdessä paketissa, mikäli valitset vähintään kurssipaketin 3.
Tilaa heti

Ajokieltokoulutus

+ todistus heti
alkaen 129
€   (169€)

TALVIALE ilmoittautumalla
vielä 31.1. klo 23.59 asti.
 • 4 Virtuaalituntia (Ajokielto)
 • MA klo 9.00 tai KE klo 17.00
 • Todistus toimitetaan heti saatuamme läsnäolokuittauksen teoriatuntien suorituksestasi!
Tilaa heti

Itseopiskelu- ja

oppimateriaalipaketit
alkaen 15

TALVIALE ilmoittautumalla
vielä 31.1. klo 23.59 asti.
 • Netreeni teoriakoeharjoittelu 15€
 • Oppikirjat 20€ tai painettu oppikirja 35€
 • Laaja oppimisympäristöä 65€
Tilaa heti

Teoriatuntipaketit

EAS, RTK tai korttiluokan erityispiirteet
alkaen 42
€   (82€)

TALVIALE ilmoittautumalla
vielä 31.1. klo 23.59 asti.
 • 4 Verkkotuntia (EAS) 42€ (norm. 69€)
 • 4 verkkotuntia (RTK) 59€ (norm. 69€)
 • 4 virtuaalituntia (erityispiirteet) 29€
Tilaa heti

Ajotuntipaketit

ajosimulaattorilla tai oikealla autolla
alkaen 80

TALVIALE ilmoittautumalla
vielä 31.1. klo 23.59 asti.
 • Lisäajotunnit tarpeen mukaan AJOKORTITTOMALLE
 • Kertausta ja lisäharjoitusta AJOKORTILLLISELLE
 • Jatkokoulutusta
Tilaa heti

Ajotuntipaketit

+ Ajoneuvon käyttö tutkinnoissa
alkaen 170

TALVIALE ilmoittautumalla
vielä 31.1. klo 23.59 asti.
 • 0,5 Ajotuntia (60€), 1 Ajotunti (80€)
 • Suosittelemme usein varaamaan vähintään 3-5 ajotuntia
 • Auton käyttö ajokokeessa (110€)
Tilaa heti

Ulkomaisen ajokortin

vaihtaminen Suomalaiseen ajokorttiin
alkaen 170

TALVIALE ilmoittautumalla
vielä 31.1. klo 23.59 asti.
 • 0,5 Ajotuntia (60€), 1 Ajotunti (80€)
 • Suosittelemme usein varaamaan vähintään 3-5 ajotuntia
 • Auton käyttö ajokokeessa (110€)
Tilaa heti

Ajokyvyn arviointi

+ palaute ja lausunto parissa päivässä
140

TALVIALE ilmoittautumalla
vielä 31.1. klo 23.59 asti.
 • 1 Ajotunti (80€)
 • Lausunto (60€)
 • Lausunto toimitetaan asiakkaalle ja hoitavalle lääkärille!
Tilaa heti

Passikuvat heti

Sähköisesti tai tulosteena
alkaen 15
€   

Varaa aika heti tai tule paikanpäälle paivIttäin vaihtuvina aukioloaikoina.
 • Sähköisesti (saat kuvatunnuksen) 15€
 • Tulosteena (6 kpl) 15€
 • Sähköisesti ja tulosteena 20€
Tilaa heti

Lahjakorttipaketit

Lahjakortti piristää päivää
20

TALVIALE ilmoittautumalla
vielä 31.1. klo 23.59 asti.
 • Tilaa lahjakortti heti
 • Lahjakortin arvo 20€ - 2500€
 • Arvo erikseen sovittavissa kurssimaksun mukaan
Tilaa heti

Henkilöautokurssi on suositeltavaa aloittaa ajoissa, eli n. 3-6kk ennen ajotuntien suorittamista, jotta ehtii suorittamaan itseopiskelua ja teoriatunnit, sekä parhaassa tapauksessa jopa teoriakokeen ennen ajotuntien aloittamista. Tämä tukee myös sitä, että ajotunnit saadaan järjestymään mukavasti, rennosti ja tiiviisti ilman taukoja n. 2-3 kertaa viikossa ensimmäisestä ajotunnista aina hyväksyttyyn ajokokeeseen asti. Tämä mahdollistaa ajokokeessa menestymisen mahdollisimman pienillä ajotuntimäärillä ja kustannuksilla. Kaikki ajotunnit voidaan suorittaa siis noin 1-2 kk aikana, kun nämä kaikki sovitaan ja suunnitellaan hyvissä ajoin. Kurssi etenee seuraavien kuuden vaiheen mukaisesti:

 

 1. Kurssille ilmoittautuminen:

  • Toimipisteessä (Etelä-Haaga, Vihdintie 8)
 • Soittamalla (+358 40 576 2015)

 

 1. Ajokorttiluvan hakeminen

Traficomilta haetaan ajokorttilupaa B-ajokortille, kun aloitat autokoulun. Voit hakea ajokorttilupaa Traficomin sähköisessä asiointipalvelussa. Valitse asiointipalvelun seuraavista linkeistä joko ensimmäinen ajokortti tai ajokortin korottaminen. Ilmoitathan myös autokoululle, kun olet hoitanut asian itsenäisesti joko sähköisesti tai Ajovarman toimipisteessä.

 • Ajokorttilupamaksu (sähköinen asiointipalvelu) 22€

 

Mikäli sähköisen palvelun käytön edellytykset eivät täyty, toimi seuraavan ohjeen mukaisesti.

Tulostamme ajokorttilupahakemuksen sinulle allekirjoitettavaksi ja toimitamme sen Ajovarmalle, kun olet todistanut henkilöllisyytesi ja tuonut tarvittavat liitteet:

 • 2 passikuvaa. Jos sinulla on kuitenkin voimassa oleva passi tai henkilökortti, et tarvitse uusia passikuvia ajokorttia varten. Et tarvitse kuvia myöskään, jos olet toimittanut valokuvat ajo-, kuljettaja- tai ammattipätevyyskorttia tai ADR- tai taksinkuljettajan ajolupaa varten 1.1.2013 tai sen jälkeen.
 • Ajokorttilupamaksu (Ajokorttilupahakemus Ajovarman toimistoon) 37€ on suoritettu ja suorituksesta on ilmoitettu autokoululle.

 

Lupamaksu 37,00 euroa maksetaan Ajovarma Oy:n verkkopalvelussa Ajovarmalta saamassasi sähköpostivahvistuksessa olevan maksulinkin kautta. Sähköpostiviestissä mainittu ja varattu ajankohta ei ole mikään tapaamisajankohta, vaan tarkoittaa vain, että lupamaksu on suoritettava tähän mennessä. Me toimitamme lupahakemuksesi Ajovarma Oy:lle heti suoritettuasi tämän maksun ja ilmoitettuasi tästä meille. Teoriakokeen voi varata ja suorittaa vasta kun Traficom on myöntänyt ajokorttiluvan. Hakemuksen käsittely kestää yleensä muutaman päivän. Lue lisää ajokorttiluvasta.

 

 1. Teoriatunnit ja itseopiskelu

B(4+10)+B(4+4)-kurssiin (ei ajokorttia / EAS-koulutusta 4h pohjalla tai vapaaehtoiset B-teoriat 4h + RTK-koulutuksen 4h) kuuluu siis yhteensä 8 teoriatuntia (oppitunnin pituus on 45 minuuttia). Tällä B-kurssilla aloitustunti aloitusinfo (30min) voidaan pyynnöstä käydä Etelä-Haagan toimipisteessä (Vihdintie 8) maanantaisin klo 17.00 ja kaikki EAS-tunnit TK1-4 (4h) ja RTK-tunnit (4h) käydään joko verkkotunteina (oppimisympäristössä valvomon aukioloaikoina Ma-To 8-22, Pe-La 8-16. Nyt siis EAS- ja RTK-tunnit voi suorittaa myös viikonloppuisin) tai virtuaalitunteina. Teoriatuntien suorittamiseen löydät ohjeistuksen täältä ja lukujärjestyksen täältä. Teoriatunnit voit suorittaa kätevästi verkkotunteina Webauto oppimisympäristössä tai vaihtoehtoisesti virtuaalitunteina (Virtuaaliluokka 1 (nettiopetus.fi) tai Virtuaaliluokka 2). Teethän ensin kuitenkin opetussopimuksen ja hoidat muut alkuvalmistelut autokoulun kurssiin littyen. Ilmoitathan meille myös kuinka haluat teoriatunnit suorittaa. Katso myös muut B-kurssivaihtoehdot, jotka sisältävät valmiissa peruspaketissa sekä pakolliset 4h+4h että vapaaehtoiset B-teoriat 4h, yhteensä 12 teoriatuntia.

 

Kotisivuillamme ja Webautossa on kaikki tarvittava tieto autokoulustasi

Webauton aikajanalla ja sen oikeassa laidassa olevan valikon kautta löydät lähes kaiken tarvittavan tiedon autokoulustasi. Täällä voit tehdä sekä tunteihin liittyviä tehtäviä että itsearviointeja, tarkistaa ajotuntivarauksesi ja kommentoida edistymistäsi päiväkirjaosioon ajojen jälkeen. Halutessasi voi valita Kurssipaketin, joka sisältää tämän Webauton laajan oppimisympäristön +60€ (norm. 65€). Oppimisympäristöön sisältyy sähköinen oppikirja 30€, itsearviointi- ja tasotestit, sekä oppituntikohtaiset kysymykset) 20€ ja teoriakoeharjoittelun Netreenissä (kysymys- ja kuvakokeet) 15€. Lisäksi halutessasi voit tilata erikseen painetun oppikirjan 35€ ja noutaa sen heti toimipisteestämme.

 

B-kurssiin kuuluu tarvittava määrä itseopiskelua Webauton oppimisympäristössä oppikirjaa apuna käyttäen. Tehtävät ovat jaoteltuina teoriatuntien mukaan ja niitä on kahdenlaisia: perustehtävät suoritetaan ennen teoriatunteja ja soveltavat tehtävät tuntien jälkeen. Lisäksi voit hyödyntää mm. kotisivuiltamme (helsinginliikennekoulu.fi) löytyviä linkkejä Youtube opetusvideoihin ja muihin oppimateriaaleihin. Näiden itseopiskelumahdollisuuksien monipuolinen hyödyntäminen parantaa huomattavasti oppimistuloksia ja auttaa merkittävästi myös ajokokeessa menestymisen osalla.

Sekä sähköistä että paperilaskua pyytäneet näkevät laskunsa Webauton laskutus -sivulla. Ajotunteja voi varata, kun vähintään ensimmäinen erä on maksettu olemalla yhteydessä meihin sähköpostitse, puhelimella 010 548 5500, viestillä +358 40 576 2015 (myös Whatsapp) tai Autokoulun Chatissa. Toimisto avoinna ma-to klo 10-18 välillä ja päiväkohtaiset poikkeusaukioloajat on mainittu etusivun päiväkohtaiset aukioloajat kalenterissa. Kaikki laskut tulee olla maksettuna ennen ajokoetta ja mahdollista uusintakoetta. Palautetta voit antaa suullisesti ja sähköpostitse tai Webauton sekä kotisivujen palaute -lomakkeella.

 

 1. Teoriakoe

Teoriakokeeseen harjoittelet tekemällä itseopiskelutehtäviä Webautossa Netreeni -sivulla ja lukemalla oppikirjaa tai Ajokaistan vastaavia palveluita hyödyntäen. Teoriakokeeseen pääsyn edellytykset ovat, että Traficom on myöntänyt ajokorttiluvan, kaikki teoriatunnit on käyty ja ikää on vähintään 17 vuotta 11 kuukautta. Teoriakoe sisältää 15 monivalintakysymystä, 50 kuvakysymystä ja 5 RTK- kysymystä. Monivalintakysymyksissä saa olla 4 virhettä, kuvissa 7 virhettä ja RTK-kysymyksissä 1 virhe.

Teoriakokeen saa suorittaa pidennetyllä suoritusajalla, jos äidinkieli on muu kuin suomi tai ruotsi, tai jos on lääkärintodistus lukihäiriöstä.

 

Ajovarma perii tutkintomaksua tavallisesta teoriakokeesta 37,00, teoriakokeesta pidennetyllä suoritusajalla 99,00, ja ajokokeesta 93,00. Kaikki maksut suoritetaan Ajovarman verkkopalvelussa ajanvarauksen yhteydessä Ajovarmalta sähköpostitse saamasi varausvahvistuksen maksulinkin kautta.

 

Ota mukaan teoriakokeeseen:

 • kuvallinen henkilöllisyystodistus
 • EAS-todistus, mikäli suoritat ensimmäistä ajokorttia

 

Teoriakokeen voi suorittaa Ajovarman toimipisteissä Helsingin Herttoniemessä (Lämmittäjänkatu 2 B, 5. krs.) tai Malmilla (Takoraudantie 1), sekä Vantaan Kaivokselassa (Vetokuja 2).

Ilmoita ajo-opettajallesi, kun teoriakoe on suoritettu hyväksytysti, ja tuo opetus- ja tutkintotodistus seuraavalle ajotunnille. Varaaminen onnistuu myös itsenäisesti www.ajovarma.fi/ajanvaraus (ajokorttiluvan tulee olla voimassa).

 

 1. Ajotunnit

Uusi B(4+10)+B(4+4)-kurssi sisältää vähintään 14 ajotuntia (à 50 min), johon sisältyy rata-ajo matkoineen (2 ajotuntia) sekä pimeänajon kurssi simulaattorilla (1 ajotunti), koska autokoululla on simulaattori käytettävissä. Simukurssipaketilla myös tämä RTK-koulutuksen maantieajo ja liukasajo voidaan suorittaa uudella ajosimulaattorilla. Tämän jälkeen minimiajomäärillä jää siis 11 ajotuntia muuhuun ajoharjoitteluun oikealla autolla oikeissa liikennetilanteissa. Katso myös muut B-kurssivaihtoehdot, jotka sisältävät valmiissa peruspaketissa 19 ajotuntia. Meillä voit suorittaa ajotunteja tai koko kurssin manuaali- tai automaattivaihteisella autolla. Mikäli suoritat hyväksytysti ajokokeen automaattivaihteisella autolla, tulee ajokorttiin merkintä, että saat ajaa ajokortillasi vain automaattivaihteisia autoja. Mikäli suoritat ajokokeen manuaalivaihteisella autolla, saat ajaa kaikenlaisia B-ajokorttiluokan ajoneuvoja.

 

Ajotunnit tai simuajotunnit aloittaaksesi ensimmäinen erä kurssimaksusta tulee olla maksettu sekä EAS-koulutuksen (ensimmäisen ajokortin suorittajan) teoriatunnit TK1-4 käytynä. Tämän jälkeen ajotunteja kannattaa suorittaa tiiviisti 2-3 kertaa viikossa (oppimista tapahtuu jatkuvasti, eivätkä ajotunnit näin ole vain kertaamista). Seuraavien maksuerien suorituksien tulee myös edetä samassa tahdissa ajotuntien kanssa. Varaathan useita ajotunteja jatkuvasti riittävän pitkälle etukäteen soittamalla, jotta saat sovitettua ne paremmin haluamiisi ajankohtiin. Yleensä ajotunnit alkavat autolla toimipisteestä, aloituspisteistä tai jokerialoituspisteistä ma-pe klo 8-18 ja simuajotunnit toimipisteessä ma-to klo 10-18. Tarvittaessa ajotunneille voi ottaa tulkin mukaan, mutta muita henkilöitä ei sallita ilman opettajan erillistä lupaa. Mikäli varattu ajotunti tai simuajotunti ei käy, on se peruttava viimeistään edellisenä työpäivänä kello 12.00 mennessä ja RTK-koulutuksen ajoharjoitteluralla käynti viimeistään 2 työpäivää aikaisemmin. Muussa tapauksessa joudumme veloittamaan ajotunnin hinnan.

 

Rata

B-kurssiin kuuluu pakollisena osana liukkaan kelin rata-ajoharjoittelu (sisältyy riskientunnistamiskoulutuksen B(4+4)-kurssiin. Käytämme Porvoon Kulloossa sijaitsevaa ajoharjoittelurataa (Metsäpirtintie 102, Porvoo). Radalle mennään yleensä 1-2 oppilaan ryhmässä, ja kurssi kestää noin 3-4 tuntia. Ratavuorot alkavat tunnin välein työpäivinä alkaen 9.30, 10.30.. 15.30, ja tämäkin kannattaa sopia hyvissä ajoin. Ratayhtiön ratamaksun 80,00 euroa sisältyy kurssimaksuun. Ajosimulaattori kurssipaketit sisältävät liukasajon uudella Suomalaisella Drive -ajosimulaattorilla.

 

Pimeänajon kurssi ajosimulaattorilla

B-kurssiin kuuluu pakollisena osana myös pimeänajon kurssi, joka suoritetaan ajosimulaattorilla (sisältyy riskientunnistamiskoulutuksen B(4+4)-kurssiin. Simulaattori sijaitsee autokoulun Etelä-Haagan toimipisteessä (Vihdintie 8). Ajosimulaattoriin varataan aika sopimalla sihteerin kanssa puhelimitse, sähköpostitse tai Autokoulun Chatissa (helsinginliikennekoulu.fi) tai ajanvarausjärjestelmällä. Pimeänajonkoulutukseen simulaattorilla kannattaa varata aikaa kuitenkin vähintään 75 minuuttia.

 

Riskientunnistamiskoulutus

Riskientunnistamiskoulutukseen B(4+4) = (Riskikoulutus, Riskienhallintakoulutus) kuuluu 4 teoriatuntia RK1-4 (Verkkotunteina valvomon aukioloaikoina  Ma-To 8-22, Pe-La 8-16.) tai virtuaalitunteina lukujärjestyksen mukaan, 4 ajotuntia, joista arviointiajot yksilöopetuksena (1h taajama-ajo / 1h maantieajo) sekä 1h liukasrata-ajo, johon kuuluu yksi ajotunti ajamista ajoharjoitteluradalla autokoulun autolla ryhmässä (1-3 oppilasta + opettaja). Lisäksi tämä RTK-koulutus sisältää myös 1h pimeänajokurssin simulaattorilla. 

 

Ajosimulaattori kurssipaketilla myös tämä RTK-koulutuksen maantieajo ja liukasajo voidaan suorittaa uudella Suomalaisella Drive- ajosimulaattorilla. Mikäli varattu RTK-ajotunti tai rata-aika ei käy, on se peruttava viimeistään 3 työpäivää ja ajosimulaattori ajotunnit 1 työpäivää aikaisemmin kello 12.00 mennessä, muuten joudumme veloittamaan ajotunnin hinnan.

 

Autokoulumaksut

Voit maksaa autokoulusi 1-10 erässä ilman lisäkustannuksia. Kaikki erät tulee olla kuitenkin maksettu ennen ajokokeen suorittamista, vaikka maksuerän eräpäivä olisi sen jälkeen. (Ei koske Svea WebPay/Resurs Bank kautta rahoitusta ottaneita). Mahdolliset lisäajotunnit, myöhään perutut tai perumattomat ajotunnit sekä uusintakokeet veloitetaan erikseen.

 

Kurssimaksun lisäksi tulevat seuraavat maksut:

 • Ajokorttilupahakemusmaksu Ajovarmalle 22,00 (sähköinen asiointi) tai 37,00 (lupahakemus Ajovarmaan)
 • Passikuvat (Etelä-Haagan toimipisteestä) kurssilaiselle 0€ (norm. 15€)
 • Tutkinto- ja toimitusmaksut Ajovarmalle 130,00

 

 1. Ajokoe

Ajokokeen voi varata, kun teoriakoe on suoritettu. Sihteeri hoitaa varauksen kanssasi, ja saat Ajovarmalta linkin sähköpostiisi, jonka kautta suoritat koemaksun ennen koepäivää. Koepäivänä maksetuista kokeista tulee tuoda kuitti mukanaan. Kokeeseen mentäessä tulee olla 1.) vähintään 18 -vuotias, 2.) minimiajomäärä ajettu, 3.) riittävät ajotaidot ja 4.) kaikki autokoulumaksut suoritettu. Koe suoritetaan autokoulun autolla.

 

Otetaan mukaan ajokokeeseen:

 

Hyväksytty ajokoe merkitään opetus- ja tutkintotodistukseen (E100), joka toimii ajolupana kunnes ajokortti saapuu postitse kotiin.

 

Uusintakoe

Jos ajokoe hylätään, tutkinnon vastaanottaja ei enää 1.7.2018 alkaen määrää lisäajotunteja, vaan lisäajotuntien määrästä oppilas sopii opettajan kanssa (vähintään 1 ajotunti). Uusintakoe varataan ottamalla yhteyttä sihteeriin. Uusintakokeen lisäksi laskutamme vähintään yhdestä ajotunnista (80,-) ja auton käytöstä ajokokeessa (110,-). Samana päivänä ennen ajokoetta ajetaan siis aina vähintään 1 ajotunti (kertaus ja auton siirtäminen Ajovarman tutkintotoimistolle), mutta usein suositellaan muutamia ajotunteja tiiviisti ennen ajokoetta.

Näin voidaan helpommin välttyä mahdolliselta hylkäyskierteeltä, erityisesti kun ajokokeen varausaika on kaksi viikkoa tai enemmän. Yksi lisäajotunti (50 min) maksaa 80,- ja ajotuntipaketit (3×50 min) 231,- sekä (5×50 min) 375,-

 

Poikkeustapaukset

Voit perua ilmoittautumisen vielä viikon kuluttua ilmoittautumisen jälkeen ilman kuluja. Pääsääntöisesti kurssimaksun erät maksetaan eräpäivinä ja ensimmäinen erä erääntyy viikon kuluttua ilmoittautumisesta. Tämän jälkeen pyrimme siis ensisijaisesti antamaan opetussopimusta vastaavat palvelut (mm. teoriatunnit ja ajotunnit) ja rahojen palauttaminen tai opetussopimuksen purkamisen on viimekädessä yksin autokoulun päätettävissä. Kurssin keskeyttäminen on yleensä kuitenkin mahdollista ennen hyväksyttyä ajokoetta, mutta veloitamme tästä keskeyttämiskuluja kokonaistilanne huomioiden, kuitenkin enintään 200€.

fi Finnish
Scroll to Top